Ervaring, deskundigheid en beperkingen

'In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister'                                                        

Mijn ervaring en deskundigheid richt zich vooral op de behandeling en begeleiding van volwassenen. Mijn ervaring met onderzoek en behandeling van kinderen is beperkt, daar kunnen sommige collegae, met meer ervaring op dat terrein, u veel beter van dienst zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld contact opnemen met van den Bosch en Kroes psychologen te Oirschot, waarmee ik in intervisieverband samenwerk.                                       

Ook voor psychodiagnostisch en neuropsychologisch onderzoek (b.v. naar ADHD, autisme, dementie en geheugenproblemen), ernstige psychiatrische problemen (zoals schizofrenie, psychoses of wanen), problemen met of verslaving aan middelengebruik (zoals alcohol en drugs) kunt u zich beter tot een collega wenden met meer expertise op dat gebied.

Ook kan ik u geen crisisbegeleiding of –opvang bieden, dat betekent dat ik u niet kan behandelen wanneer u suïcidaal bent of uw zin voor werkelijkheid (realiteitstoetsing) gestoord is. In die situaties kunt u zich beter wenden tot een instelling waar wél de mogelijkheid is tot begeleiding of opvang bij crisis, dit is vaak een grotere GGZ-instelling.